Bloggerfy Splinx

L.A gala - Chapter Two

Previously: ''Blondie dags att sluta dagdrömma vi är framme nu.'' Ricky kollade bak på mig med ett flin. Jag lipade mot honom. ''Åh håll käften Ricky.'' Sa jag och öppnade bil dörren. Noel gick ur bilen tillsammans med mig medans Ricky letade efter en ledig parkeringsplats. Precis innan vi skulle gå åt olika håll, jag skulle in till själva skolan medans Noel skulle till skolans idrotts hus. Japp, vi har en egen anläggnig för det. Så vände sig Noel mot mig med ett leende. ''Vi ses Nikki.''

Jag smälte när jag såg det leendet, och hans ögon kan jag skriva en hel bok om. ''Aa det hoppas jag'' Svarade jag innan han gick sin väg. Jag stod kvar och kollade in han ett tag. Sen log för mig själv och gick in i skolan. 
_________________________________________________________________________________

 

När jag hämtat mina franska böcker kollade jag mig omkring för att leta efter någon jag kände. Längre in i korridoren stod Samantha vid sitt skåp så jag började gå dit. ‘’Sam!’’ Ropade jag och hon vände sig mot med ett leende. ‘’Hej Nikki du är ovanligt tidig.’’ Svarade hon när jag nu stod precis framför henne. ‘’Ricky hade för en gångs skull bråttom till skolan idag.’’ Hon skrattade till och vinkade till någon bakom mig. Nyfiken som jag är kollade jag bakåt och såg Nina lite längre bort. ‘’Jag borde nog gå till Nina, vi har matte tillsammans. Men vi ses på lunchen!’’ Sa hon och lämnade mig ensam igen. Det var ingen idé att börja gå runt och leta efter Anastasia för att franskan började nu.

 

‘’Nikki Jennings lyssnar du ens?’’ Frågade Mr. Laurent och jag väcktes ur mitt dagdrömmande. Hela klassen började små fnittra men Mr. Laurent fick tyst på dom. ‘’Jag lyssnar fortsatt med denna franska grejen.’’ Jag suckade och hoppades på att han skulle lämna mig ifred. ‘’Det är ingen grej, det är ett språk Nikki.’’ Med de orden fortsatte han lektionen.

 

Jag hade inte lyssnat ett dugg på lektionen så det spred sig en enorm lycka inombords när klockan ringde. Nu har jag rast och sen historia innan lunchen. Min mobil plingade till i fickan när jag lämnade tillbaka franska böckerna i skåpet. När jag tog upp mobilen såg jag att Sam hade smsat mig.

 

‘’Vi sitter på det vanliga stället kom hit. ‘’

 

Jag gick direkt ut på gården där det finns en del runda bord. Sam, Nina, Stas och jag mötts alltid där varenda rast. ‘’Hej tjejer, något nytt spännande skvaller eller har det varit helt dött? Frågade jag när ja satte mig bredvid Stas. ‘’Nina’s syster ska vara servitris på L.A galan. Jag är så avundsjuk.’’ Sa hon och kollade på Nina som log stort. ‘’Eh jag med! Det är sjukt svårt att komma in dit. Området är fullt av vakter som om självaste Obama var därinne liksom.’’ Utbrast jag med ett litet skratt. ‘’Men vad förväntar man sig. Alla som är något i denna värld är samlade i en enda lokal. Allt från Beyoncé till Leonardo Dicaprio.’’ Sa Stas och försökte få Sam’s uppmärksamhet som var helt ointresserad av samtalsämnet. I stället kollade hon Instagram ett tjugotal gånger.

‘’Varför är ni så intresserade av L.A galan? Ingen får någonsin ens ta en bild därinne. Helt meningslöst event. Det är endast för att alla ska få chansen att visa sina senaste projekt innan dem visas för oss, mindre värda människor.’’ Utbrast Sam plötsligt när Stas hade irriterat henne nog.

''A completely meaningless event.'' 
 
‘’Det är precis därför jag vill in dit, hallå?! Jag vill höra Kanye West’s nya album och se vad som pågår därinne. Jag slår vad om att jag kan få reda på en jäkla massa skvaller därinne. Alla minglar runt där inne liksom. L.A galan är det enda eventet kändisarna verkligen vågar göra vad som helst. De tror att säkerheten är på topp.’’ Sa jag sedan till Sam och hon kollade på mig som om jag var dum i huvudet. ‘’De tror inte att säkerheten runt eventet är på topp, den ÄR på topp Nikki.’’ Sa hon och flinade åt mig. ‘’Om jag säger att jag har en idé på hur vi kan komma in, är ni på?’’ Undrade jag och alla kollade storögdt på mig
 

Resten av skoldagen smsade alla tre mig hela tiden och frågade vad min plan var. Men jag bestämde mig för att inte avslöja något förens efter skolan var slut för dagen. Inte för att det skulle bli mer spännande. Det var bara så att jag hade inte alla idéer i huvudet hundra procent klara. Jag visste att min så kallade plan behövde vara sten säker innan jag berättade den för tjejerna. Annars skulle min lilla gulliga Samantha aldrig gå med på det. Hon är lite försiktigare än oss. Förutom med alkohol i blodet, då är hon som ett djur som aldrig sett solsken. Det var en usel förklaring med ni förstår förhoppningsvis.

    Efter min sista lektion för dagen ringde jag upp Ricky eftersom han var min skjuts hem.

‘’Vad vill du syrran?’’ Svarade han med en dryg ton. Jag suckade, hade verkligen inte lust att bråka med honom just nu. Jag var alldeles för trött. ‘’Ricky! Du är min skjuts hem, remember?’’ Utbrast jag högt och jag kunde känna att dem i min omgivning gav mig konstiga blickar. ‘’Jag har inte tid just nu. Men oroa dig inte jag gav bilnycklarna till Noel. Han kör dig hem efter sin träning så gå till idrottshallen och vänta tills han är klar. ‘’Men han hade ju träning imorse?’’ ‘’Ja basketlaget har träning både på morgonen och eftermiddagen. Har du missat det eller?’’ Jag kunde höra på honom att han inte ville prata med mig längre. ‘’Aja Ricky vi ses någon gång, bye!’’ Sa jag och la på luren innan han kunde säga ett ord till. Vad ologiskt att ha träning på morgon sedan duscha, ha vanliga lektioner och sen på eftermiddag träna igen vilket leder till att man måste duscha en gång till. Jag skakade på huvudet åt mina egna onödiga tankar och började gå mot idrottshuset.

     Skolan satsar väldigt mycket av sina pengar på basketlaget. De är en underdrift att säga att dem behandlas som kungar till och med. Med lätta steg öppnade jag dubbel dörrarna som ledde in till salen där laget tränade. Noel fick syn på mig och gjorde en sån där lätt nickning mot mig med ett litet leende, verkar vara något alla killar gör. Jag besvarade han med ett leende innan jag gick och satte mig på läktaren.

     Laget började att spring fram och tillbaka med varsin stutsade basketboll runt om i hallen.

Jag följde Noel, Nathan och Zach med min blick när de sprang samtidigt som Mr. Johansen skrek på dem. De var bara en liten procent av alla Ricky’s kompisar. Men dem är lätt de snyggaste.

    Allt springande följdes sedan av ett par armhävningar, situps och sen passnings övningar. Jag imponerades av killarnas teknik. Jag är ingen expert på basket men jag kan i alla fall se vilka lag som har teknik, och de som inte har det. Fast det är kanske inte så konstigt då de tränar två gånger per dag.

     När jag stirrat på killarna i nästan en timme tröttnade jag lite och tog upp mobilen. Jag uppdaterade Instagram, Twitter och svarade på några meddelanden. Till slut var jag så inne i mobilen att jag inte märkte att Noel satte sig bredvid mig, helt svettig.

     ‘’Hallå, Nikki?’’ Han viftade handen mellan mig och min Iphone. Först då märkte jag honom. En aning pinsamt måste jag erkänna. ‘’Oj hej, vad duktiga ni var.’’ Svarade jag med ett leende. Jag kollade ut mot salen och såg att vissa i laget stannade kvar och tränade på att dunka bollen i korgen på ett snyggt sätt. ‘’Hur kan ni göra så? Jag kan knappt få i bollen när jag kastar den.’’ Noel skrattade lite åt mina ord. Men jag var helt allvarlig, jag är hopplös på sport. ‘’Jag kan lära dig. Här ta denna boll och försök kasta den i krogen därborta så får jag se hur du kastar.’’ Sa han och gav mig en bollen. Jag gick fram till korgen med Noel tät bakom mig. Samtidigt som jag kastade kunde jag känna att alla i hallen hade ögonen på mig. Basketbollen hamnade inte ens i närheten av korgen. ‘’Okej ni får alla lov att skratta nu.’’ Sa jag högt med ett leende på läpparna för att dölja hur mycket jag verkligen skämdes. Alla försökte hålla sig för skratt men till slut gick det inte. Noel skrattade inte så mycket men han skratt/flinade mer om ni förstår vad jag menar.

‘’Kom hit jag ska visa dig hur man gör.’’ Sa han och jag gick fram till honom. Han ställde sig tät bakom mig och gav mig bollen. Han höll sina händer på mina för att hjälpa mig få bollen i korgen. Noel luktar så gott och hela han utstrålar värme som gör att hela jag blir varm inombords.

Jag följde med i Noel’s rörelser när han kastade bollen. Eller jag kastade bollen med hjälp av honom rättare sagt. Till skillnad från min tidigare miss blev det en fullträff. Det var första gången jag fick en basketboll i en korg. Lite överdrivet lycklig blev jag då jag bokstavligttalat kastade mig i Noel’s famn och kramade om honom. Han bara skrattade samtidigt som han besvarade kramen, hårt. ‘’Var det så kul.’’ Skrattade Noel fram och jag slog honom lättsamt på armen. ‘’Kom nu, jag kör dig hem.’’ Sa han och slängde bollen mot Zach som snabbt fångade den från ungefär sju meters avstånd. ‘’Ska du inte duscha först?’’ Frågade jag och hängde väskan på axeln. ‘’Och låta dig vänta ytterligare en stund? Nej, jag duschar hemma i stället.’’ Sa han och tog armen om mig samtidigt som vi gick ut från idrottshallen och mot bilen.


‘’Ja, höj!’’ Utbrast jag när Sunset Blvd av Emblem3 började spelas i högtalarna. Noel följde mina order och jag började dansa till musiken. Vilket verkade underhålla Noel lite i alla fall. ‘’Så exploderar din mobil med meddelanden varje dag eller?’’ Avbröt Noel mig och nickade mot min mobil som fick ett nytt sms varje minut. ‘’Nej, det är bara Sam, Stas och Nina som är hyper för att de vill veta min plan.’’ Noel kollade frågades mot mig. ‘’Vadå för plan?’’ Jag flinade lite mot honom och svarade sedan. ‘’Jag tror jag vet hur man kan ta sig in på L.A galan.’’ Svarade jag med en entusiastisk röst. Han skrattade lite åt mig och nu var det min tur att kolla frågades på honom. ‘’Jaså ni är en av dem som är besatta av kändisskap.’’ Sa Noel till slut. ‘’Är det något fel med att vilja ta sig in på årets hetaste event?’’ Jag höjde på ögonbrynen och kollade på honom. Han fokuserade på vägen så han såg det antagligen inte. ‘’Nej jag förstår. Laget och jag vann biljetter till den när vi spelade mot ett lag från Boston, vi ska faktiskt gå.’’ Svarade han med ett leende på läpparna. Asså det leendet tar mig rakt upp till himlen. ‘’Men vänta lite, ska NI gå. Fy fan vad avundsjuk jag är!’’ Utbrast jag och gjorde ett försök till att se sur ut, men jag misslyckades. ‘’Vi får ta med en ‘plus one’ som dem kallar det. Jag skulle tagit med dig, men det är en kill kväll tyvärr.’’ Sa han och började närma sig mitt område. ‘’Okej vänta lite nu. Ni kan ha er lilla gay kväll efter ni har fått med oss in. Zach, Nathan och Trayvon kan ta mina vänner. Dem är väl singlar?’’ Svarade jag och hoppades på att han skulle säga ja. Det är ju en mycket enklare plan än min komplicerade som skulle kunna få oss inslängda i häktet, om vi har otur. ‘’Jag får prata med killarna ikväll, så kan jag höra av mig.’’ Han svängde in på uppfarten och som vanligt var ingen hemma. ‘’Okej men övertala dem! Vi klarar oss själva när vi väl kommer in.’’ Sa jag med ett leende. ‘’Någon konstig känsla säger mig motsatsen.’’ Han retade mig lite och jag bara skrattade lite åt honom. ‘’Ge mig din mobil så jag kan ge dig mitt nummer. Så kan du skicka ett sms när du snackat med killarna.’’ Sa jag bara och räckte ut handen och han la sin mobil i den. Jag skapade en ny kontakt ‘Snyggaste Nikki’ jag flinade lite åt namnet medans jag skrev in mitt nummer och sparade kontakten. Sen gav jag tillbaka mobil till Noel. Han flinade också lite när han såg namnet. ‘’Ska du med in eller?’’ Frågade jag eftersom Noel inte kunde ta sig hem. Detta är ju Ricky’s bil liksom. ‘’Nej jag åker hem i denna bil. Ricky får skjuts till mitt hus senare och hämtar upp bilen.’’ Svarade han och öppnade sin famn som visade att han ville ha en hej då kram. Jag kramade om Noel och sa hej då. Sen klev jag ur bilen och gick upp mot huset.
 
 __________________________________________________________________________________
 
KOMMENTERA OCH SPRID NOVELLEN! 
Jag är grymt ledsen att kapitelet har tagit så långt tid men jag hinner bara skriva på helgerna händan efter, bara så ni vet:) 
 
 
 

Kommentarer♥
Postat av: Anonym

När kommer nästa?

2014-01-01 @ 23:27:38

Kommentera här♥:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0